torek, 27. november 2018

Upokojenci smo si svoje pokojnine sami zaslužili

Upokojenci smo si svoje pokojnine sami zaslužili

Moj komentar na sliko neznanega upokojenca in njegovega sporočila, ki je na Facebooku dosegel izreden odmev (več kot 5.000 delitev).


To kar je napisal ta upokojenec* popolnoma drži.
Nam upokojencem nihče ne daje neke miloščine, to kar ima danes ta država in nove generacije smo ustvarili samo mi in nihče drugi! (Še več, ustvarili smo tudi vse tisto, kar so naši demosovi politiki razprodali tujcem in njihovi tajkuni pokradli.) A tega vam pokvarjeni politiki in njihovi novinarčki ne bodo povedali, kaj šele priznali!
ZATO ČE SOGLAŠAŠ, DELI NAPREJ!
Saj še danes skoraj vsi bivate v stanovanjih in hišah, ki so bile zgrajene v času socializma z našim delom, našim odrekanjem od plač za stanovanjske sklade.
Imeli smo tudi pokojninski sklad, ki je bil poln denarja, dovolj za naše penzije, pa ga je Peterletova ali DEMOSOVA vlada združila z državnim budžetom, da je lahko spravila v predčasne upokojitve miličnike UNZ, oficirje in druge, ki so jim bili nevarni. Takrat se je govorilo tudi o več nepremičninah in stanovanjih, ki naj bi jih s tem denarjem kupili v sosednji Avstriji - za vsak slučaj, če bi morali bežati.
Nato nas je Peterletova vlada z spremembo datuma obračuna inflacije ogoljufala pri izračunu penzij za inflacijo enega leta.
Drugi rop pa je opravila Ropova vlada, ki je v izračun osnove pokojnin skrila posebni količnik, ki osnovo za pokojnine vsako leto zmanjšuje za 1,4 procente ... in še bi lahko našteval
IN NIKAR NE GOVORITE, DA DANES DELATE ZA NAŠE PENZIJE, KER ČE MI IN ŽE NAŠI STARŠI NE BI ZGRADILI TOVARN, PODJETIJ, ŠOL, BOLNIC .. KJE BI SE VI UČILI, ZDRAVILI, TELOVADILI IN SEVEDA  DELALI! Če tega kar smo zgradili lopovi Demosa in novi koloboranti tujega kapitala ne bi prodali ali pokradli, bi to doma lahko delali tudi tisti, ki so "s trebuhom za kruhom morali" v tujino.
Ne gre torej samo za solidarnost med generacijami, ampak tudi za pošten in zaslužen odnos do starejših.
Pa ne pozabite: Tega od česar živite vam niso dali takoimenovani demosovci ali osamosvojitelji, ampak tisti, ki so zgradili to domovino, jo dvignili iz zaostalosti in ruševin.

* To je Slavko Cerkvenik (na sliki), s katerim sva se spoznala šele eno leto kasneje po tej objavi, ko sva zgolj slučajno eden zraven drugega dobila sedež na veliki prireditvi Svetlane Makarovič Nosil bom rdečo zvezdo v Ljubljani na Kongresnem trgu.

  Istrani smo ponosni na svoj upor proti fašizmu V krajevni skupnosti Škofije praznujejo svoj praznik v spomin na ustanovitev prvega krajevn...