nedelja, 8. maj 2022

Kaj je že 9. maj?
Dan zmage nad nacifašizmom ali
Dan Evrope?
Ne, ni ne eno in ne eno ne drugo!



Še konec druge svetovne vojne ni: domobranci, ustaši četniki in drugi kolaboracionisti so se še naprej borili proti armadi lastnega naroda, pa čeprav sta bila tako Mussolini kot Hitler že mrtva. Po tem datumu je umrlo ogromno ljudi, tudi v Hirošimi in Nagasakiju.
To je le datum formalnega konca vojne, sploh pa ne fašizma.
Tega so sicer zaprli v temno steklenico in ga počasi spuščali med ljudi, in še ga. Ob tem so mu spreminjali barvo, okus in videz, najprej, da je fašizem samo nacizem, nacizem samo holokavst nad judi in to še zgolj slučajno, ker je prišel na oblast en norec od Hitlerja. Ne ni to, fašizem je izrodek kapitalizma, njegove kulture v boju proti vsem oblikam svobode, je skrajni predrzni uničujoči pohlep po totalni oblasti. Je rakava tvorba, ki z svojimi razsevi mutira kot virus (a več si preberite v moji knjigi Fašizem za Butalce). Po končani drugi svetovni vojni je mutiral v hladno vojno in a se kmalu pokazal v makartistični korejski vojni, nato vsesplošnem pobijanju "podljudi" v vietnamski vojni kar z napalmom in vsemi bojnimi strupi, nato s čistko socializma v Čilu itd. dokler ga niso dokončno spustili ven, da so lahko zrušili vzhodni blok. In tu so ga križali s starimi nacionalizmi in ga pognojili z vsem manipulativnim gnojem. Kako se je razvil in razširil vemo iz primera vojn v Jugoslaviji ali sedaj v Ukrajini. Tudi Isis je ena izmed specifičnih mutacij.
Kaj je pa neoliberalizem, ki vsebuje skoraj vse gradnike fašizma: pohlep in boj za totalno oblast nad svetom, populizem, predrznost, manipuliranje z mediji ... to je le času in novim raumeram mutirani fašizem, ki so mu skrili fašistične simbole in antisemitizem.
Operacije, rezanje, ali vojne ne pomagajo. potrebna bo kemoterapija. A tudi ta ni dovolj: potrebno je odpraviti vzroke, ti pa so vedno dvojni zunanji in notranji. Zunanji z vnosom načrtno razvitih ideoloških strupov v sistem in notranjem z neočiščenim gnojem. Tudi dan Evrope ni, saj ta je danes le majhna čreda ovc iz katerega izbirajo jagnjeta za žrtvovanje velikemu bogu ameriškega kapitala, novemu bogu, ki bi rad bil eden in edini. Sedaj je na žrtvenem oltarju Ukrajina, preostale ovce pa se igrajo nemške ovčarje in bevskajo kot wardogi Nata in medijski watcdogi. Pa tako bevskajo, kot da tekmujejo, katera bo prva naslednja ovca na tem daritvenem oltarju. Pravzaprav bodo vse šle za meso in kri, s katerim se bo stari hirajoči imperialistični lev okrepil, da bo lahko napadel še azijskega zmaja.
Osebno pa zamerim našim medijem, novinarjem, tem, ki se imajo za watchdoge, pa ta nekdanji dan zmage spreminjajo v dan pozabe, laži, novega enoumja, veliko bolj skritega, prefinjenega, a tudi hujšega od vseh prejšnjih. Hujšega da, saj nas vodi v veliko hujše posledice.
Pa še to vprašanje. Kdo naj ustavi Abrahamovo roko z nožem, ko hoče Bogu darovati svojega sina? Kdo je danes ta bog? Začnite razmišljati, krepite svoj razum!
Da, razum je to!
In potem se še vprašajte, zakaj so ta Dan zmage preimenovali v Dan Evrope? S kakšnim ciljem?

Ni komentarjev:

Objavite komentar

  Istrani smo ponosni na svoj upor proti fašizmu V krajevni skupnosti Škofije praznujejo svoj praznik v spomin na ustanovitev prvega krajevn...